ZONDAG 25 SEPTEMBER: HULDIGING JUBILARISSEN

100_0701

 Zondag 25 september werden Christ Verhoeven en Harrie Vermeulen gehuldigd voor hun 60-jarig lidmaatschap van het Sint Antoniusgilde Beek. Het leek wel hoogzomer, toen de gildeleden ’s middags om twee uur samen kwamen op de schietaccommodatie ’t Wipke.

Eerst werden groepsfoto’s gemaakt waarna de huldiging begon. De vertegenwoordigers van de gildekring Peelland kwamen als eerste aan het woord. Na uitgelegd te hebben wat Christ en Harry voor het gildewezen betekend hebben, en dat is nogal wat, speldden ze bij de jubilarissen de kringonderscheiding op het pak. Hierna richtte kapitein Piet Swinkels het woord tot de jubilarissen en dankte hen voor het vele werk dat ze in al die jaren voor de Beekse schut verzet hebben. Harrie als penningmeester en Christ als wapenmeester en bij het onderhoud van ’t Wipke. Koning Tonny Gevers speldde vervolgens de gildeonderscheiding op. De kapitein had ook lovende woorden voor de twee 25-jarige jubilarissen Frans Panhuijzen en Joshy Gevers en voor Huub van den Bergh, die na tientallen jaren grote inzet als bestuurslid, plaats gemaakt heeft voor ’n jongere. De derde 25-jarige jubilaris, Alexander Jonkers, kon er niet bij zijn omdat hij op het punt stond om vader te worden.

Harry Vermeulen bood hierna mede namens Christ Verhoeven en hun echtgenoten Annie en Jo aan het gilde een mooi zilveren schild aan.

Hierna begon de receptie waar vele familieleden, kennissen, delegaties van gilden en vrienden van de Beekse Schut de vier jubilarissen en Huub van den Bergh en hun partners kwamen feliciteren. Het was, ook door het zomerse weer, een zeer gezellige bijeenkomst. Met een vendelgroet voor de jubilarissen, door vendeliers Joshy Gevers, Toon Stoop, Tijmen de Boer en Mathie van Rhee en een demonstratie van acrobatisch vendelen door Joshy Gevers, werd de receptie afgesloten.

Hierna werd in besloten kring een echte gildemaaltijd genuttigd: soep, braadworst met gestoofde peertjes, wortel- en boeremoespetazzie en als toetje lekkere pudding. De kok had uitstekend werk geleverd, was algemeen het commentaar.

Met deze maaltijd kwam er een einde aan een heel mooie dag voor de jubilarissen en het gilde.