31 JANUARI 2014, IN MEMORIAM GILDEBROEDER FRANS COOLEN

 

 

In een plechtige uitvaartmis heeft het Sint Antoniusgilde Beek woensdag 5 februari 2014 afscheid genomen van Frans Coolen.

Frans werd eind 2002 aspirant-lid van het Sint Antoniusgilde en schoot zich in 2003 al koning. Hij bleef dat, zoals gebruikelijk bij het Beekse gilde, voor een periode van drie jaar, tot de kermis van 2006.

Na deze periode werd hij zilverdrager, en als het maar een beetje kon dan was hij aanwezig als het gilde uitrukte. Tot enkele jaren later een ziekte zich bij hem openbaarde  en hij niet meer mee kon. Zijn toestand verergerde geleidelijk aan en echtgenote Greet heeft er heel wat mee te stellen gehad.

Na een lang ziekbed is Frans Coolen op 31 januari overleden. Op woensdag 5 februari werd hij, begeleid door de gildebroeders en –zusters van zijn gilde van Verzorgingshuis De Regt naar de Michaelkerk gebracht. Op de kist lag daar het koningsvest met daarop gehecht het door hem geschonken koningsschild, dat hij jaren lang met veel trots gedragen heeft. Na de mis werd met de traditionele vendelgroet, gebracht door keizer Huub van den Bergh, afscheid van Frans genomen.

Hij zal in onze gedachtenis blijven als een fijne gildebroeder, een tikkeltje eigenwijs en graag discussiërend over allerlei onderwerpen, Maar ook gezellig. Hij zong graag en als de gezelligheid bij de schut op het hoogtepunt was dan was het Frans, die iedere keer weer het fraaie lied inzette van Julia, die wel het een en ander mankeerde maar toch ook zo schoon was.

We hadden hem graag heel wat langer in ons midden gehad.  Helaas, het heeft niet zo mogen zijn.