29 JULI 2014: IN MEMORIAM GILDEBROEDER BERT VAN DER LINDEN

 

Dinsdag 29 juli is gildebroeder Bert van der Linden overleden. Bert, meestal Bertje genoemd, werd in oktober 1979 lid van het gilde en is lang vendelier geweest. Hij was al 71 toen hij voor het laatst vendelde, op 17 september 2006 tijdens het Zorgboogfeest in Bakel. Daarna was hij piekedrager, tot hij na de dood van zijn echtgenote Mien, eind 2011, zijn gildepak inleverde. Ook was hij schutter, en onderhield samen met zijn maat Christ Verhoeven en enkele gildebroeders van het St. Leonardusgilde jarenlang de schietaccommodatie ´t Wipke.

In 1986 was hij kermiskoning van het Sint Antoniusgilde.

Bert was geen praatjesmaker, maar als hij dan toch op zijn praatstoel zat kon hij mooie verhalen vertellen met veel humor.

Ook hield hij ervan om allerlei kattenkwaad uit te halen en zijn gildebroeders voor de gek te houden. Wat dat betreft is Bert altijd jong van hart gebleven, zoals blijkt op de foto, gemaakt in september 2012, bij het koningschieten.

Op de mooie zonnige morgen van 2 augustus is Bert begraven, met gilde-eer. Zoon Hans bracht hem met het gildevaan de laatste groet, gildekapitein Piet Swinkels sprak ´n laatste dankwoord en de gildeleden hebben Bert vervolgens in het graf laten zakken. Ze verliezen in hem ´n gezellige, actieve en sociale gildebroeder.