26 APRIL 2015: LAARBEEKKONINGSCHIETEN BIJ HET GILDE VAN ONZE LIEVE VROUW IN AARLE-RIXTEL

Het gilde van Onze Lieve Vrouw was dit jaar aan de beurt om het Laarbeekkoningschieten te organiseren. De verwachtingen waren slecht, maar gelukkig kwamen ze niet uit, het weer was veel beter als de verwachtingen en het schieten verliep dan ook onder uitstekende omstandigheden, evenals de optocht naar de kiosk, waarbij de vijf gilden door elkaar liepen.

Bij het schieten was het Peter van den Burgt, lid van het Sint Sevatiusgilde Lieshout en woonachtig op de Donk, die de vogel naar beneden liet komen en zich het komend jaar Laarbeekkoning mag noemen.

Door allerlei omstandigheden was het een klein Sint Antoniusgilde wat zich in Aarle-Rixtel presenteerde. In de optocht liepen vijf gildeleden mee en aan het schieten werd door drie gildeleden deel genomen, Huub van den Bergh, Toine Steegs en Bert van Kaathoven, die het koningschap misschien wel mis liep omdat Peter van den Burgt voor zijn neus de vogel naar beneden haalde.

Het Gilde van Onze Lieve vrouw kan op een goed geslaagd en gezellig Laarbeekkoning-schieten terugkijken.  En de aanwezigen van ons gilde hebben zich uitstekend vermaakt.

Volgend jaar is ons gilde weer aan de beurt om het Laarbeekkoningschieten te organiseren.