22 MEI: UMZUG 125 JAAR HARMONIE OEFENING EN UITSPANNING

DSC_6608

In het weekend van 22 mei werd op grootse wijze het 125-jarig bestaan van de Beek en Donkse harmonie gevierd. Hoogtepunt was de optocht, naar Duits voorbeeld, van vijftien harmonieën en  de twee plaatselijke gilden, met tegelijk de presentatie van allerlei plaatselijke verenigingen, waaronder ook ons gilde, in de Muziektuin.

De vooruitzichten waren slecht, al dagen van te voren werd gewaarschuwd voor erg slecht weer, zware buien met onweer. Maar ’s morgens bleef het bij wat druppeltjes en pas helemaal op het eind van de optocht begon het serieus te regenen, het zou lang duren voor het weer droog werd.

De optocht werd vooraf gegaan door het Sint Leonardusgilde en afgesloten door het Sint Antoniusgilde Beek. Het was een pittige tocht, 3 kilometer lang en het was nogal broeierig weer. Maar de belangstelling was groot, vooral bij het gemeentehuis stond veel publiek.

De optocht werd afgesloten met het spelen door de vijftien muziekgezelschappen van het feestelijke Jubilissimo en uiteraard het Lang Zullen Ze Leven. Om onduidelijke redenen is het spelen van het Wilhelmus, met het neigen van de gildevaandels jammer genoeg niet door gegaan.

De stand van zowel de Beekse als de Donkse schut, die naast elkaar stonden, hebben heel wat belangstelling gehad.

DSC_6612