2 APRIL 2015: DE OPLEIDING VAN VENDELIERS BEGINT WEER

Hoofdvendelier Joshy Gevers legde tijdens de ledenvergadering van 2 april zijn plannen voor om weer met de opleiding van vendeliers te beginnen. Hij wil vendeliers zodanig opleiden dat ze aan kringwedstrijden mee kunnen doen, en uiteraard ook aan de vendelgroeten van het gilde.

Woensdag 8 april werd voor het eerst gevendeld, twee “veteranen”, Piet Swinkels en Huub van den Bergh draaiden hun programma en Joshy Gevers bracht de aspirant-leden Mathie van Rhee en Thijmen de Boer de eerste beginselen van het vendelen bij. Bij de volgende vendel-avonden was ook Toon Stoop van de partij. Inmiddels, na drie vendelavonden, kan vastgesteld worden dat het oefenen ´n succes is. De plaats waar gevendeld wordt, het speelveld bij Merenstein is een uitstekende oefenplaats, plaats genoeg en regelmatig komen er voorbijgangers en buurtbewoners kijken hoe de “gruun” het doen. En de nieuwelingen doen het prima.

Het Sint Antoniusgilde heeft in het verleden vendeliers gehad die bij de top van Brabant hoorden. Johan Vereijken, Harrie van den Boogaard, Harrie van den Bergh, Joshy Gevers en Hein van de Laar om er maar eens een paar te noemen. Het zou mooi zijn als die traditie weer hersteld wordt.

034