14 SEPTEMBER: KONINGSCHIETEN, WAT VOORAF GING

 ´s Morgens om acht uur kwamen de leden van het gilde samen bij Jo en Christ Verhoeven en vertrokken van hier in formatie naar de Klaproosstraat, waar gevendeld werd voor keizer Huub van den Bergh. Hierna ging het gilde naar het koningspaar Piet en Diny Swinkels. Daar werd ook weer gevendeld. Vervolgens werden de leden van het gilde verzocht op een goed voorziene koffietafel. Hierna vertrok een bijna voltallig gilde naar verzorgingshuis De Regt. Het was een uniek gebeuren, want in de gelederen van het gilde waren niet alleen het koningspaar en de keizer, maar ook de kersverse kermiskoning van het St. Leonardusgilde, hoofdvendelier Joshy Gevers.

    DSC_0054        DSC_0057

Na de dienst, waarin voorgegaan werd door gildepastor Jan Engels, werd met de bewoners van het huis gezellig gebuurt en ´n kopje koffie met cake genuttigd, waarna Joshy Gevers en en Mathie van Rhee de vendelgroet brachten.

Vervolgens trok het gilde in formatie naar schietterrein ´t Wipke, Waar enkele gildezusters inmiddels de koffie gezet en de broodjes gesmeerd hadden. Na de inwendige mens versterkt te hebben begon het koningschieten.