12 JUNI: KRINGGILDEFEEST VLIERDEN

Op zondag 12 juni werd de Kringdag van de Kring Peelland gehouden. Zag het er eerst naar uit dat er helemaal geen Kringdag gehouden zou worden, in october 2015 stelde het Sint Willibrordusgilde uit Vlierden zich toch bereid om het feest van 2016 te organiseren. Een feest dat sober zou zijn van opzet, en maar een dag zou duren. Het gilde is in die opzet geslaagd, alleen jammer dat het weer niet meewerkte. Om 12 uur ging de optocht van start. Het was droog, en dat zou het de hele optocht blijven. En er was voor zo’n klein dorp redelijk wat belangstelling. Maar tijdens de openingsceremonie, de massale opmars en het altijd indruk-wekkende slangendefilé begon het te regenen, eerst zachtjes maar na korte tijd brak er een waar noodweer uit boven Vlierden. Stortregen, hagel onweer en zware windstoten, alles stond blank, het wedstrijdterrein en ook de feesttent.

DSC_0246[1]

DSC_0239[1]

Gelukkig voor de organisatie lieten veel gildebroeders en gilde-zusters zich niet uit het veld slaan en het bleek dat ook met kletsnatte kleren en soppende schoenen aan best feest gevierd kan worden. Er was ’n orkest dat gezellige muziek maakte, gelukkig niet van die keiharde discomuziek.  De tap draaide volop en er werd zelfs de polonaise gelopen door de onder gelopen feesttent.

Rond 15 uur maakte de organisatie bekend dat de wedstrijden afgelast waren. Om 16 uur werd de uitslag van de optocht en de presentatie van de schoon vaan bekend gemaakt. Het was voor ons gilde niet slecht gegaan. Van de twintig gilden haalde ons gilde met het Sint Agathagilde Boekel een gedeelde 14e plaats.

Complimenten aan het organiserende gilde, het was goed georganiseerd en het is ondanks het weer toch een mooie dag geweest.

Inmiddels is bekend geworden dat het geweerschieten, ook voor koning en keizer, op zaterdag 16 juli gehouden wordt, op het schietterrein van het Sint Jorisgilde aan de Bruggenseweg in Deurne. Aanvang 13 uur. In gildepak!