10 MEI 2014: GOUDEN BRUILOFT JAN EN TONNY GEVERS

 

Op zaterdag 10 mei was het groot feest ten huize van de familie Gevers aan de Grensweg. Jan en Tonny vierden samen met de familie, vrienden en kennissen dat het vijftig jaar geleden was dat ze in het huwelijksbootje stapten. Ook het Sint Antoniusgilde, ook wel de Gruun Schut genoemd, was uitgenodigd, want zowel Jan als Tonny zijn actief lid van het gilde.

Het feest begon naar oude gewoonte met een misviering, in de Beekse kerk. De lange tocht van de Grensweg naar de kerk legde het paar per koets af, heel toepasselijk, want Jan en Tonny zijn paardenliefhebbers. Jan was onder andere standaardrijder bij het gilde en werd destijds opgevolgd door hun zoon Joshy. Het laatste stuk van de tocht werd het paar begeleid door het gilde.

De viering had een bijzonder karakter, het was een mis met drie heren, de viering gebeurde gedeeltelijk in het Engels, en het was een internationaal gezelschap dat de mis opdroeg. Het bestond uit Pastor Wester, de Aartsbisschop van Hyderabad, Thuma Bala en Father Antony, beiden uit India. Na de viering kregen Jan en Tonny Gevers veel lof voor het werk dat ze doen voor de minderbedeelden in India. Zo zijn ze met de Stichting Pandilla, bekend van de inzameling van kleding en schoenen, druk bezig met investeren in de verbetering van het onderwijs en de verbetering van de watervoorziening.

Tijdens de viering verzorgde het gilde de collecte en tijdens de consecratie werden de vlaggen geneigd. Na de viering zou voor de kerk de gebruikelijke vendelgroet gebracht worden aan het paar, de geestelijkheid en de andere aanwezigen. Helaas hadden de weergoden besloten om het zo hard nodige regenwater juist nu neer te laten komen, en daar ook nog erg veel wind bij te doen. De groet kon dan ook niet door gaan en het bleef bij een groepsfoto. Het gouden paar vertrok weer per koets, op het eerste deel begeleid door het gilde, naar de Grensweg. Daar werd het feest verder gevierd, het was een mooi feest, gezellig en druk, en zoon en gildebroeder Joshy Gevers bracht er toch nog de vendelgroet.