1 MEI 2016: GILDEDOOP EVA ANNE VAN RHEE

Zondag 1 mei was Sint Antoniusgilde Beek  betrokken bij een bijzondere gebeurtenis, een gildedoop. Het was al meer als 30 jaar geleden dat dit voor het laatst bij dit gilde voorgevallen was.

Tegen twaalf uur kwamen op deze mooie lentedag de gildezusters en -broeders samen bij Jo en Christ Verhoeven aan de Pater Becanusstraat om vandaar de dopeling Eva Anne van Rhee met haar broertje en zusje en haar ouders, de gildeleden Hanneke en Mathie van Rhee, naar de Michaelkerk te begeleiden. In de kerk waren inmiddels ook vele familieleden en kennissen van de familie van Rhee-Schilders bijeengekomen om getuige te zijn van de doop.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De doopplechtigheid kreeg een extra Gruun tintje omdat onze gildepastor Jan Engels voor ging in de dienst. Tijdens de doop zelf werden de gildevanen geneigd en de trom geroffeld. Ook bij de Lezing en de Opdracht aan Maria waren gildeleden betrokken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na de plechtigheid ging het gezelschap naar de schietaccommodatie van de Beek en Donkse gilden waar Joshy Gevers en vader Mathie van Rhee een vendelgroet brachten aan dopeling Eva en Joshy ook nog een demonstratie van acrobatisch vendelen gaf. Eva aanschouwde een en ander met een heel tevreden gezichtje, en het publiek waardeerde het optreden van de vendeliers met een luid applaus.

Kapitein Piet Swinkels sprak in zijn felicitatie de wens uit dat er een goede en langdurige relatie tussen Eva en het Sint Antoniusgilde zal ontstaan. Waarna het nog lang heel gezellig was op de schietaccommodatie.